ПРАЗНИЧНИ ПРИРУЧНИК

 

 

Српска Православна Мисија Св. Лука и Удружење Српских Православних Епархијских Хорова сарађивали су у остварењу новог приручника за главне Христове и Богородичине празнике.

 

Приручник садржи празничне литургије за:

 

Рождество Пресвете Богородице

Воздвижење Часног Крста

Ваведење Пресвете Богородице

Рождество Христово Божић

Обрезање Господа Исуса Христа и св. Василија Великог

Богојављење

Сретење Господње

Благовести

Цвети

Васкрс

Вазнесење Господње

Тројице

Преображење Господње

Успеније Пресвете Богородице

 

Музика за све тропаре, кондаке, прокимене и ирмосе је постављена тако да може да се лако прати. Приручник садржи упутства за празничне литургије, редослед тропара и кондака и објашњења измена у служби када падају недељом или током Великог поста.

 

Ова потпуно двојезична књига на српском и енглеском језику (на супротним странама), обезбеђује парохијанима значајну помоћ у праћењу литургије током године. Одличан је прилог раније штампаном Литургијском приручнику, има сличне димензије и распоред садржаја (мада може да се користи и са другим сличним приручницима).

 

Празнични приручник је драгоцен извор за појце, хор или парохијане. Састављен је са истом темељношћу и бригом као и Литургијски приручник. 

У следеђем прилогу можете да видите примере музичких записа из књиге у PDF формату:

1   2   3   4

 

Приручник је штампан на квалитетном папиру са меким повезом, постојано укоричен  на 194 стране формата 77х250mm. У Северној Америци може да се наручи поузећем.

 

Као непрофитабилна организација Српска Православна Мисија Свети Лука користи све приходе од продаје ове књиге за нове издавачке подухвате или у хуманитарне сврхе.